Dit is een handige checklist voor als je gaat verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen ben je altijd heel druk in je hoofd. Heb ik dit wel geregeld en heb ik daar wel aan gedacht? Om deze reden moet je een handige checklist voor als je gaat verhuizen opstellen. Met deze checklist kun je bijhouden wat je allemaal moet regelen en afstrepen wat je allemaal al gedaan hebt. Hoe een checklist eruit moet komen te zien en wat er allemaal in moet staan, lees je hieronder.

Waar moet ik allemaal aan denken

Dit is natuurlijk het belangrijkste. Er komen namelijk veel zaken kijken bij een verhuizing. Zo moet je bijvoorbeeld een koopcontract regelen als je een huis koopt. Daarnaast moet je een notaris hebben geregeld en natuurlijk je eigen woning verkopen mits je een koophuis hebt. Mocht je gaan verhuizen naar een huurhuis dan is het handig om vooraf al je huurtoeslag te berekenen. Zo weet je van tevoren welk bedrag aan subsidie je krijgt. Wanneer je dat allemaal gedaan hebt komen er nog andere belangrijke zaken bij. Je moet bijvoorbeeld denken aan de nieuwe inboedelverzekeringen die je moet opstellen. Daarnaast is het ook handig als je het gas, water en licht meteen aansluit. Je wilt natuurlijk niet de eerste weken in de kou en zonder stroom en water zitten. Daarom is het slim om dit vooraf te doen. Verder zou je vooraf al je adreswijziging kunnen doorgeven aan al je vrienden, familie en de verschillende instanties. Mocht je een parkeervergunning hebben of eentje willen aanvragen dan moet je dit ook tijdig doen. Anders betaal je dadelijk voor 2 huizen een parkeervergunning en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Handige checklist voor als je gaat verhuizen: tijdens de verhuizing

Nu is het tijd om echt te gaan verhuizen. Hopelijk heb je de handige checklist voor als je gaat verhuizen nog bij de hand. Allereerst moet je een verhuisbedrijf regelen. Doe dit tijdig want de verhuisbedrijven hebben het heel druk tegenwoordig. Daarnaast moet je bedenken wat er allemaal mee moet van je oude huis en wat er weg kan. Ga kamer voor kamer af om te beslissen wat er mee gaat. Meubels die achterblijven kan je het beste in een garagebox of opslagruimte stallen. Deze spullen kan je later alsnog verkopen of weggeven. Wat ook belangrijk is is dat je alle elektrische apparaten weer goed aansluit in je nieuwe huis. Een tip is om dit als eerste te doen. Zo staan de grote dingen alvast in je nieuwe huis.

Aan wie moet ik de verhuizing doorgeven?

Natuurlijk moet je je verhuizing op tijd doorgeven aan je familie en vrienden. Het zou raar zijn als ze bij je oude huis staan en andere mensen doen open. Stuur daarom tijdig verhuiskaartjes of laat het weten door middel van een whatsapp bericht. Daarnaast is het belangrijk om aan alle instanties je verhuizing door te geven. Denk hierbij aan de gemeente, huisarts, tandarts, verzekering en natuurlijk de bank. Je wil de facturen wel gewoon op je nieuwe adres binnenkrijgen. Mocht je geabonneerd zijn op tijdschriften moet je de verhuizing natuurlijk ook laten weten. Anders kunnen de nieuwe bewoners genieten van gratis tijdschriften, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Vanstoeltotstoel
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart