Wooninspiratie voor jouw huis

Op zoek naar wooninspiratie? Stop met zoeken, want in dit artikel lees je tips en tricks voor het zo leuk mogelijk aankleden van je huis. Het is jouw taak om het een persoonlijke touch te geven, maar inspiratie kan nooit kwaad en kan juist leiden tot meer inspiratie en ideeën wat voor jou werkt. Of als je samenwoont met een of meer personen, kun je een mix maken van verschillende smaken zodat iedereen zich thuis voelt. Je huis moet naast een comfortabele en veilige plek ook een leuke plek zijn waar je graag bent. Waar je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn. Word je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

 

Soorten woonstijlen waar je inspiratie uit kunt halen

Van bohemian tot retro: je hebt heel veel verschillende soorten woonstijlen. Ook voor jou en je eventuele huisgenoten is er een stijl waar iedereen tevreden over kan zijn. Houd je van robuust en metaal? Dan is wellicht een industriële woonstijl iets voor jou. Het is stoer, maar je kunt het ook mixen met een specifieke kleur bijvoorbeeld om het ‘rustiger’ te maken. Houd je juist enorm van natuurkleuren en wil je de sfeer hiermee laten matchen? Een Scandinavische- of botanische stijl is wellicht iets voor jou. Voor felle kleuren kun je meer aan een retro stijl denken. Meer een romantisch type? Ga voor zachte kleuren in combinatie met roze, bijvoorbeeld!

 

Leuke DIY-ideeën en andere wooninspiratie

Houd je van DIY, oftewel dingen zelf maken? Je kunt zoveel kanten op wanneer je zelf iets ontwerpt of in elkaar zet. Vind je het bijvoorbeeld fijn als een bureau precies de afmetingen heeft die jij voor je ziet? Maak het dan zelf! Laat het tafelblad op maat maken bij een bouwmarkt bijvoorbeeld. Niet alleen een bureau, je kunt ook zelf aan de slag om bijvoorbeeld een leuke bartafel in de keukenruimte in elkaar te zetten. Houd je van kussens? Maak ze zelf! Zorg voor genoeg stof en bijbehorende materialen om aan de slag te gaan. Het is jouw huis: maak het op een mooie manier persoonlijk!

 

Welke kleuren zijn nu echt in?

Ook in 2022 zijn er weer favorieten aan de top waar je rekening mee kunt houden als je de trends wil volgen. Zo zijn natuur- en aardekleuren helemaal in dit jaar. Natuurkleuren hoeven niet alleen bruin tinten te zijn, je kunt ook denken aan groen. Combineer dit met bijvoorbeeld licht beige voor een mooi contrast. Houd je van felle kleuren? Dan is geel je beste vriend dit jaar. Wil je er iets tussenin? Dus een leuk kleurtje, maar niet te licht en niet te fel? Ga dan voor blauw! Goed te combineren en het is een redelijk rustige kleur.

 

Meer tips voor je huis

Wellicht heb je van tevoren ook visuele inspiratie vergaard en heb je al een beeld hoe je je huis ongeveer wilt inrichten als het gaat om stijl. Maak een goede indeling, denk goed na of je meubelen moet gaan verschuiven of niet, enzovoort. Een bepaalde stijl van tevoren bedacht hebben is misschien niet genoeg, het is daarom erg handig om na te denken welke kleuren je precies wil combineren met elkaar. Vergeet niet om praktisch na te denken, zo houd je genoeg ruimte over en maak je het niet te chaotisch.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Vanstoeltotstoel
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart